Hier geldt hetzelfde als bij elk andere vorm van promotiemateriaal. Er komt best veel kijken bij een huisstijl. Het hoeft namelijk niet alleen briefpapier en een visitekaartje te zijn. Een website is voor de meeste beroepen essentieel. Daarnaast hangt het even af van het soort bedrijf maar wat belangrijk is is dat de hele huisstijl homogeen is. En dat het promotiemateriaal door dezelfde persoon wordt opgemaakt zodat de uitingen niet steeds in uitvoering veranderen. Dit kan erg verwarrend werken. Een zekere stabiliteit en handhaving van een stijl is essentieel in communicatiemiddelen.
Dus de brochure laten opmaken door de buurman, het visitekaartje door de zus van je man en de autobelettering door een drukkerij is geen goed idee.

 

 

 

 

Social Media
We kunnen er niet meer echt omheen: social media. Meedoen, trainingen, coaches, workshops, events, boeken en wat al niet meer. Dit thema is een groot thema geworden in onze samenleving. De kracht ervan wordt steeds duidelijker en het evolueert op een bijna niet bij te houden snelheid.
Om authentiek te blijven (anders verdwijn je evengoed weer in die grijze massa) is het van belang dat je bedrijfsprofiel indien mogelijk ook in uiterlijk aan te passen is in een heel eigen stijl.
Dit wordt dus ook onderdeel van de huisstijl. Achtergrondjes, beeldmateriaal van het interieur, profielfoto’s etc.
Of maak je misschien gebruik van een web portal? Ook die wil je uiteraard in een eigen stijl net zoals de rest van jouw huisstijl.
Een niet te vergeten onderdeel dus!

 

 

 

Het favoriete onderdeel van een huisstijl is voor mij nog altijd het visitekaartje. Hieronder een selectie van dit kleine maar oh zo belangrijke stukje papier.

 

 

Hier een aantal ontwerpen voor fictieve bedrijven.

 

 

Dit visitekaartje is voor Speer It, een It bedrijf waarvoor ik een nieuwe huisstijl verzorgd heb (zie ook categorie websites). Het logo en beeldmerk waren er al maar zijn aangepast en gemoderniseerd.

 

Healthy Homes Eco interior Styling & Concepts

 

 

Een visitekaartje voor een acteur, schrijver, regisseur in diverse opzetjes.